Beeldend kunstenaar Henk Visch exposeert in Museum Boxtel

Van 23 maart tot en met 2 juni 2019 exposeert de internationaal bekende Brabantse kunstenaar Henk Visch eigentijds werk in Museum Boxtel (MUBO). Hij heeft de expositie zelf samengesteld. Deze is mede tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Boxtel en de bibliotheek (BABEL), waar gelijktijdig acht etsen te zien zijn uit zijn Boxtelse periode. Het MUBO is trots dat een kunstenaar van zijn statuur bereid is gevonden om zijn werk in het museum te exposeren en daarmee de viering van het eerste MUBO-lustrum luister bij zet.

Internationale bekendheid
Henk Visch (Eindhoven, 1950) geniet internationale bekendheid. Hij exposeert zijn werk over de hele wereld van China tot Canada en heeft daarmee vele prijzen in de wacht gesleept. Ook staan er vele beelden van hem in Nederland, zoals bijvoorbeeld zijn beeld ‘Lonely Feelings on Landing’, op het plein voor de bibliotheek in Boxtel. Een van zijn kunstwerken is opgenomen in de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968, die nu zijn tentoongesteld in museum de Fundatie in Zwolle.

Bootje Henk Visch

Werk uit vroege jeugd van Henk Visch

Henk Visch Van 1974 tot 1981 woonde en werkte Henk Visch in Boxtel, waar hij tekeningen en etsen maakte. Een aantal van die werken zijn verworven door de gemeente Boxtel in het kader van de toenmalige Beeldende Kunstenaarsregeling (BKR). Daarom kan men in de bibliotheek, gelijktijdig met de expositie in MUBO, dan ook acht etsen uit zijn Boxtelse periode bekijken. Vanaf 1980 begint Henk Visch ook met beeldhouwen, waarvan hij een selectie heeft samengesteld voor de expositie in MUBO. Soms zijn dat ijle lijnen van metaal als tekeningen in de lucht, dan weer zijn het massief bronzen volumes. Daarnaast exposeert hij in MUBO ook tekeningen.

Eigen kijk op kunst
De kunstenaar heeft een eigen kijk op kunst. Hij vindt dat kunst en cultuur een openbaar goed is en voor iedereen zonder drempels toegankelijk moet zijn. Daarom is de toegang tot deze expositie ook gratis, mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Boxtel. Bijzonder is dat Henk Visch op een van de muren van MUBO een potloodtekening gaat maken en daarmee zijn handtekening achterlaat in het museum. In het kader van educatie ontvangt Henk Visch in MUBO schoolkinderen uit de groepen 7/8 van vier Boxtelse basisscholen. Hij vindt het fantastisch om kinderen met kunst in aanraking te laten komen en op basis van de reacties op zijn werk met ze in gesprek te gaan en op deze manier zijn visie op kunst met hen te delen.

Lezing
Tijdens de looptijd van deze expositie staat op zondag 14 april 2019 om 11.15 uur in MUBO een lezing op het programma over ‘Het werk van Henk Visch’.  Spreker is kunsthistorica Marja Reitsma-Vrijling. Zij maakte een boekje over werk dat Henk Visch maakte in zijn Boxtelse periode van 1974-1981. Dat werk bestond uit een houten beeld, acht penseeltekeningen en 104 verschillende etsen. Men kan zich nu al voor de lezing aanmelden op info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898. 
De entree voor de lezing is € 5,00 p.p.

De entree voor de expositie is gratis. 
MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

 

Museum Boxtel (MUBO)

Baroniestraat 18
5281 JE Boxtel
Postbus 84
5281 JD Boxtel
(0411) 607 551
info@muboboxtel.nl

 

 

Openingstijden

Elke zaterdag en zondag van:
13.00-17.00 uur
Ook geopend: tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag
Gesloten: eerste paasdag, eerste pinksterdag, eerste kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag
Rondleidingen voor groepen op afspraak (ook op werkdagen)
Voor meer info, kijk op bezoekersinfo.

 

 

Entree

De entreeprijs voor volwassenen is € 4
Voor kinderen van 12 jaar en ouder € 2.
Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.

Exposities: € 4
Lezingen: € 5

Voor meer info, kijk op bezoekersinfo.

MUBO maakt geen gebruik van de museumkaart
PIN betaling is niet mogelijk