Ook dit jaar rondleidingen in Museum Boxtel (MUBO)

Ook dit jaar programmeert Museum Boxtel (MUBO) weer rondleidingen op vaste zaterdagen over de geschiedenis van Boxtel. De rondleidingen worden om beurten verzorgd door drie ervaren gidsen. Dat zijn Ben Ophof en Joop Schuller, die beiden als VVV-gids ook historische wandelingen door Boxtel verzorgen, én door historicus Willem Wittenberg, die in MUBO al een serie lezingen gaf over de geschiedenis van Boxtel. Voor iedere bezoeker een feest der herkenning met onverwachte en onbekende feiten en wetenswaardigheden, die alleen een gids kan vertellen. De vaste rondleidingen staan hier onderaan in het bericht.

Canon van Boxtel
De rondleidingen zijn inhoudelijk gebaseerd op de door MUBO ontwikkelde Canon van Boxtel. De Canon vertelt de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van 49 vensters of thema’s, waarmee de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en
kunstwerken in Boxtel aan bod komen. De vensters zijn geselecteerd in samenwerking met deskundigen van o.a. de Heemkunde Boxtel. De 49 thema’s zijn verbeeld en verwoord in onze vaste expositie, die is te zien op de eerste en tweede verdieping van het museum.
Rondleiding met gids

Zien en beleven
Elke rondleiding start in de MUBO ontvangst-ruimte met een korte introductie over de Canon van Boxtel. Daarna worden de deelnemers door de gids meegenomen op zaal om daar te zien en te beleven wat de vaste collectie te bieden heeft. Als het weer het toelaat wordt de bezoeker ook verrast met een klein uitstapje in de directe omgeving van MUBO, waar dan aandacht wordt besteed aan historisch Boxtel’s erfgoed zoals o.a. de Heilig Hart kerk, het Ursula-klooster en de Angela-school.

Vaste rondleidingen
De vaste rondleidingen zijn in 2019 geprogrammeerd op de volgende data:
16 februari, 13 april, 18 mei, 15 juni, 20 juli, 24 augustus, 14 september, 19 oktober, 23 november en 14 december. Naast de vaste dagen kan ook altijd op afspraak een rondleiding worden aangevraagd, ook op werkdagen.

Aanmelden
De vaste rondleiding start om 14.00 uur en duurt inclusief introductie circa anderhalf uur. Maximaal tien deelnemers per gids. De kosten bedragen € 5,00 per persoon. Voor de vaste rondleiding kan men zich van tevoren aanmelden via info@muboboxtel.nl of telefonisch bij
Willem van Vossen op 06-16041898.

Museum Boxtel

Baroniestraat 18
5281 JE Boxtel
Postbus 84
5280 AB Boxtel
(0411) 607 551
info@muboboxtel.nl

Openingstijden

Elke zaterdag en zondag van:
13.00-17.00 uur
Ook geopend: tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag
Gesloten: eerste paasdag, eerste pinksterdag, eerste kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag
Rondleidingen voor groepen op afspraak (ook op werkdagen)
Voor meer info, kijk op bezoekersinfo.

 

 

 

 

Entreeprijzen

Entreeprijzen exposities
Volwassenen € 4 per persoon
Kinderen van 12 tot 18 jaar € 2
Kinderen tot 12 jaar gratis en alleen onder begeleiding.
MUBO maakt geen gebruik van de museumkaart
PIN betaling is niet mogelijk

Entreeprijzen rondleidingen en lezingen
Volwassenen € 5 per persoon
Kinderen van 12 tot 18 jaar € 2
Kinderen tot 12 jaar gratis en alleen onder begeleiding.
MUBO maakt geen gebruik van de museumkaart
PIN betaling is niet mogelijk

Voor meer info, kijk op bezoekersinfo.