Educatie

Museum Boxtel (MUBO) heeft hart voor cultuur en geeft haar passie voor Boxtel graag door. Om die reden besteedt MUBO speciale aandacht aan educatie. Naast rondleidingen voor alle leeftijdsgroepen, lezingen en evenementen, betrekt MUBO ook het onderwijs bij haar activiteiten.

Overgisteren
De vaste expositie leent zich met name voor educatieprojecten voor basisscholen en middelbaar onderwijs. Op dit moment loopt er het project ‘Overgisteren‘voor de groepen 1 en 2 van alle basisscholen in Boxtel en omstreken. Daarbij maken de kinderen kennis met cultureel erfgoed.
‘Er is een koffer gevonden. De leerkracht vond hem gewoon op straat en hij staat nu in de klas. Van wie zou de koffer zijn? De kinderen maken de koffer open en vinden allerlei bekende en onbekende voorwerpen. Oude voorwerpen, zoals een tol, klompjes en een zakje muntjes. Maar ook gereedschap, bijvoorbeeld een duimstok, witte stoffen handschoentjes en een vergrootglas. Tot slot vinden ze een folder van het lokale museum. Er is maar een conclusie mogelijk: dit is de koffer van een museummedewerker!’

De mysterieuze koffer en ieder voorwerp daarin vertelt een verhaal. Ook de bijzondere voorwerpen die de kleuters van huis meenemen t.b.v. het inrichten van een eigen museum in de klas. Met ‘Overgisteren’ leren de leerlingen communiceren over voorwerpen en wordt de woordenschat uitgebreid.
Zo kunnen kleuters op een speelse wijze MUBO ontdekken.

Overgisteren

Canon van Boxtel
Daarnaast wordt in samenwerking met en op initiatief van de Petrusschool de Canon van Boxtel geïntegreerd in het onderwijs van zowel onder- als bovenbouw van alle basisscholen in Boxtel. Dit zal uiteindelijk leiden tot een educatieproject over de geschiedenis van Boxtel.

Museum Boxtel

Baroniestraat 18
5281 JE Boxtel
Postbus 84
5280 AB Boxtel
(0411) 607 551
info@muboboxtel.nl

Openingstijden

Elke zaterdag en zondag van:
13.00-17.00 uur
Ook geopend: tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag
Gesloten: eerste paasdag, eerste pinksterdag, eerste kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag
Rondleidingen voor groepen op afspraak (ook op werkdagen)
Voor meer info, kijk op bezoekersinfo

 

 

 

 

Entreeprijzen

Entreeprijzen exposities
Volwassenen € 4 p.p.
Kinderen 12-18 jaar € 2 p.p.
Kinderen tot 12 jaar gratis en alleen onder begeleiding.
Museumkaart geldig
PIN betaling is mogelijk

Entreeprijzen rondleidingen en lezingen
Volwassenen € 5 p.p.
Kinderen 12-18 jaar € 2 p.p.
Kinderen tot 12 jaar gratis en alleen onder begeleiding
Met museumkaart € 2 p.p.
PIN betaling is mogelijk

Voor meer info, kijk op bezoekersinfo