Educatie

Museum Boxtel (MUBO) heeft hart voor cultuur en geeft haar passie voor Boxtel graag door. Om die reden besteedt MUBO speciale aandacht aan educatie. Naast rondleidingen voor alle leeftijdsgroepen, lezingen en evenementen, betrekt MUBO ook het onderwijs bij haar activiteiten.

Overgisteren
De vaste expositie leent zich met name voor educatieprojecten voor basisscholen en middelbaar onderwijs. Op dit moment loopt er het project ‘Overgisteren‘voor de groepen 1 en 2 van alle basisscholen in Boxtel en omstreken. Daarbij maken de kinderen kennis met cultureel erfgoed.
‘Er is een koffer gevonden. De leerkracht vond hem gewoon op straat en hij staat nu in de klas. Van wie zou de koffer zijn? De kinderen maken de koffer open en vinden allerlei bekende en onbekende voorwerpen. Oude voorwerpen, zoals een tol, klompjes en een zakje muntjes. Maar ook gereedschap, bijvoorbeeld een duimstok, witte stoffen handschoentjes en een vergrootglas. Tot slot vinden ze een folder van het lokale museum. Er is maar een conclusie mogelijk: dit is de koffer van een museummedewerker!’

De mysterieuze koffer en ieder voorwerp daarin vertelt een verhaal. Ook de bijzondere voorwerpen die de kleuters van huis meenemen t.b.v. het inrichten van een eigen museum in de klas. Met ‘Overgisteren’ leren de leerlingen communiceren over voorwerpen en wordt de woordenschat uitgebreid.
Zo kunnen kleuters op een speelse wijze MUBO ontdekken.

Overgisteren

Canon van Boxtel
Daarnaast wordt in samenwerking met en op initiatief van de Petrusschool de Canon van Boxtel geïntegreerd in het onderwijs van zowel onder- als bovenbouw van alle basisscholen in Boxtel. Dit zal uiteindelijk leiden tot een educatieproject over de geschiedenis van Boxtel.

Museum Boxtel (MUBO)

Baroniestraat 18
5281 JE Boxtel
Postbus 84
5281 JD Boxtel
(0411) 607 551

Openingstijden

Alle zaterdagen en zondagen van 13.00 – 17.00 uur, maar ook op tweede kerstdag, tweede paasdag en tweede pinksterdag. Gesloten op eerste kerstdag, oudejaarsdag, nieuwjaarsdag, eerste paasdag en eerste pinksterdag.

Voor meer informatie, kijk op Bezoekersinformatie

Entree

Volwassenen: € 4
Kinderen 12 jaar en ouder: € 2
Kinderen tot 12 jaar: gratis, mits
onder begeleiding van een volwassene

Exposities: € 4
Lezingen: € 5

Voor meer informatie, kijk op Bezoekersinformatie

MUBO maakt gebruik van de museumkaart
PIN betaling is mogelijk