RONDLEIDINGEN DOOR VASTE EXPOSITIE IN MUBO

Nu de vaste expositie geheel is vernieuwd en ingericht, zijn vanaf 2022 de rondleidingen over de geschiedenis van Boxtel weer hervat. De rondleidingen worden om beurten verzorgd door onze twee gidsen. Dat zijn Ben Ophof, die als VVV-gids ook historische wandelingen door Boxtel verzorgt, én historicus Willem Wittenberg, die in MUBO al eerder een serie lezingen heeft gegeven over de geschiedenis van Boxtel. Voor iedere bezoeker een feest der herkenning met onverwachte en onbekende feiten en wetenswaardigheden, die alleen een gids kan vertellen. De eerste rondleiding van de tweede helft van 2022 staat gepland op zaterdag 17 september om 14.00 uur.

Canon van Boxtel
De rondleidingen zijn inhoudelijk gebaseerd op de door MUBO ontwikkelde Canon van Boxtel. De Canon vertelt de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van 50 onderwerpen, waarmee de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en kunstwerken in Boxtel aan bod komen. De onderwerpen zijn geselecteerd in samenwerking met deskundigen van o.a. Heemkunde Boxtel. De 50 onderwerpen zijn geclusterd in negen thema’s en verbeeld en verwoord in negen digitale aanraakschermen in onze vaste expositie op de eerste en tweede verdieping van het museum. De negen thema’s zijn: Boxtel aan de Dommel, Religie, Gebouwen, Markante Boxtelaren, Oorlog & Vrede, Nijverheid & Industrie, Beeldende Kunst, Onderwijs & Zorg en Verenigingsleven.

Rondleidingen vaste zaterdagen 
Elke rondleiding start in de MUBO-ontvangstruimte met een korte introductie over de geschiedenis van Boxtel. Daarna worden de deelnemers door de gids meegenomen op zaal om daar te zien, te horen en te beleven wat de vaste collectie te bieden heeft.

De vaste rondleidingen zijn in de tweede helft van 2022 geprogrammeerd op de volgende zaterdagen:
17 september
1, 15 en 29 oktober
12 en 26 november
10 december

En op de volgende zondagen:
23 oktober
6 en 20 november
18 december

Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer 1,5 uur (inclusief de introductie). Maximaal 12 deelnemers per gids. De kosten bedragen
€ 5,00 per persoon of € 2,00 met museumkaart. Men dient zich van te voren aan te melden op info@muboboxtel.nl of bel met 06-16041898.

Rondleidingen op afspraak
Naast de vaste dagen kan voor groepen ook altijd een rondleiding op afspraak worden aangevraagd, ook op werkdagen. U kunt uw aanvraag indienen op info@muboboxtel.nl of bel met 06-16041898.

 

 

 

Museum Boxtel (MUBO)

Baroniestraat 18
5281 JE Boxtel
Postbus 84
5281 JD Boxtel
(0411) 607 551

Openingstijden

Alle zaterdagen en zondagen van 13.00 – 17.00 uur, maar ook op tweede kerstdag, tweede paasdag en tweede pinksterdag. Gesloten op eerste kerstdag, oudejaarsdag, nieuwjaarsdag, eerste paasdag en eerste pinksterdag.

Voor meer informatie, kijk op Bezoekersinformatie

Entree

Volwassenen: € 5 (met museumkaart gratis)
Kinderen 12 jaar en ouder: € 2 (met museumkaart gratis)
Kinderen tot 12 jaar: gratis, mits
onder begeleiding van een volwassene

Rondleidingen: € 7 (met museumkaart € 4)
Lezingen: € 6 (met
museumkaart € 3)

Voor meer informatie, kijk op Bezoekersinformatie

MUBO maakt gebruik van de museumkaart
PIN betaling is mogelijk