Rondleidingen

 

Rondleidingen op vaste dagen

De rondleidingen zijn inhoudelijk gebaseerd op de door Museum Boxtel (MUBO) ontwikkelde Canon van Boxtel. De Canon vertelt de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van 49 thema’s, waarmee de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en kunstwerken in Boxtel aan bod komen. De thema’s zijn geselecteerd in samenwerking met deskundigen van o.a. de Heemkunde Boxtel. De 49 thema’s zijn verbeeld en verwoord in onze vaste expositie, die is te zien op de eerste en tweede verdieping van MUBO.

Programma
De vaste rondleidingen worden jaarlijks op vaste dagen geprogrammeerd. Kijk hiervoor op alle activiteiten. De rondleiding duurt inclusief een korte introductie in onze ontvangstruimte ongeveer anderhalf uur. Maximaal vijftien deelnemers per gids.

Prijzen
Kosten voor de rondleidingen: € 5 p.p., 
met museumkaart: € 2 p.p.

Onze gidsen
De rondleidingen worden om beurten verzorgd door drie ervaren gidsen. Dat zijn Ben Ophof en Joop Schuller, die beiden als VVV-gids ook historische wandelingen door Boxtel verzorgen, én door historicus Willem Wittenberg, die samen met Ben Ophof in MUBO een serie lezingen heeft gegeven over de geschiedenis van Boxtel. Voor de vaste rondleiding dient men zich van tevoren aan te melden via info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898.


Rondleidingen op afspraak

Naast de vaste dagen kan op afspraak altijd een rondleiding voor groepen worden aangevraagd, ook op werkdagen. We kunnen er voor u ook een leuk uitje van maken door uw bezoek te omlijsten met koffie al dan niet met gebak vooraf en/of met een drankje na afloop van de rondleiding. U kunt uw aanvraag indienen op info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898 onder vermelding van dag en tijdstip, en of u gebruik wilt maken van koffie/gebak en/of een drankje na afloop.

Museum Boxtel

Baroniestraat 18
5281 JE Boxtel
Postbus 84
5280 AB Boxtel
(0411) 607 551
info@muboboxtel.nl

Openingstijden

Elke zaterdag en zondag van:
13.00-17.00 uur
Ook geopend: tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag
Gesloten: eerste paasdag, eerste pinksterdag, eerste kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag
Rondleidingen voor groepen op afspraak (ook op werkdagen)
Voor meer info, kijk op bezoekersinfo

 

 

 

 

Entreeprijzen

Entreeprijzen exposities
Volwassenen € 4 p.p.
Kinderen 12-18 jaar € 2 p.p.
Kinderen tot 12 jaar gratis en alleen onder begeleiding.
Museumkaart geldig
PIN betaling is mogelijk

Entreeprijzen rondleidingen en lezingen
Volwassenen € 5 p.p.
Kinderen 12-18 jaar € 2 p.p.
Kinderen tot 12 jaar gratis en alleen onder begeleiding
Met museumkaart € 2 p.p.
PIN betaling is mogelijk

Voor meer info, kijk op bezoekersinfo