Rondleidingen

Rondleidingen op vaste dagen

De rondleidingen zijn inhoudelijk gebaseerd op de door Museum Boxtel (MUBO) ontwikkelde Canon van Boxtel. De Canon vertelt de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van 49 thema’s, waarmee de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en kunstwerken in Boxtel aan bod komen. De thema’s zijn geselecteerd in samenwerking met deskundigen van o.a. de Heemkunde Boxtel. De 49 thema’s zijn verbeeld en verwoord in onze vaste expositie, die is te zien op de eerste en tweede verdieping van MUBO.

Programma
De vaste rondleidingen worden jaarlijks op vaste dagen geprogrammeerd. Kijk hiervoor op alle activiteiten. De rondleiding duurt inclusief een korte introductie in onze ontvangstruimte ongeveer anderhalf uur. Maximaal vijftien deelnemers per gids.


Prijzen
Kosten voor de rondleidingen: € 5 p.p.,
met museumkaart: € 2 p.p.

Onze gidsen
De rondleidingen worden om beurten verzorgd door drie ervaren gidsen. Dat zijn Ben Ophof en Joop Schuller, die beiden als VVV-gids ook historische wandelingen door Boxtel verzorgen, én door historicus Willem Wittenberg, die samen met Ben Ophof in MUBO een serie lezingen heeft gegeven over de geschiedenis van Boxtel. Voor de vaste rondleiding dient men zich van tevoren aan te melden via info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898.


Rondleidingen op afspraak

Naast de vaste dagen kan op afspraak altijd een rondleiding voor groepen worden aangevraagd, ook op werkdagen. We kunnen er voor u ook een leuk uitje van maken door uw bezoek te omlijsten met koffie al dan niet met gebak vooraf en/of met een drankje na afloop van de rondleiding. U kunt uw aanvraag indienen op info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898 onder vermelding van dag en tijdstip, en of u gebruik wilt maken van koffie/gebak en/of een drankje na afloop.

Museum Boxtel (MUBO)

Baroniestraat 18
5281 JE Boxtel
Postbus 84
5281 JD Boxtel
(0411) 607 551

Openingstijden

Alle zaterdagen en zondagen van 13.00 – 17.00 uur, maar ook op tweede kerstdag, tweede paasdag en tweede pinksterdag. Gesloten op eerste kerstdag, oudejaarsdag, nieuwjaarsdag, eerste paasdag en eerste pinksterdag.

Voor meer informatie, kijk op Bezoekersinformatie

Entree

Volwassenen: € 4
Kinderen 12 jaar en ouder: € 2
Kinderen tot 12 jaar: gratis, mits
onder begeleiding van een volwassene

Exposities: € 4
Lezingen: € 5

Voor meer informatie, kijk op Bezoekersinformatie

MUBO maakt gebruik van de museumkaart
PIN betaling is mogelijk