Rondleidingen

Rondleidingen op vaste dagen

De rondleidingen zijn inhoudelijk gebaseerd op de door Museum Boxtel (MUBO) ontwikkelde Canon van Boxtel. De Canon vertelt de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van 49 vensters of thema’s, waarmee de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en kunstwerken in Boxtel aan bod komen. De vensters zijn geselecteerd in samenwerking met deskundigen van o.a. de Heemkunde Boxtel. De 49 thema’s zijn verbeeld en verwoord in onze vaste expositie, die is te zien op de eerste en tweede verdieping van MUBO.

Programma
De vaste rondleidingen zijn in 2019 geprogrammeerd op: 13 april, 18 mei, 15 juni, 20 juli, 24 augustus, 14 september, 19 oktober, 23 november en 14 december. De rondleiding duurt inclusief een korte introductie in onze ontvangstruimte ongeveer vijf kwartier. Maximaal tien deelnemers per gids. Er zijn twee soorten rondleidingen:

  • Algemene rondleiding, door onze vaste expositie op basis van een door de gids zelf vastgestelde selectie van onderwerpen uit de Canon van Boxtel.
  • Specifieke groepsrondleiding, door onze vaste expositie op basis van wensen van de groep over specifieke onderwerpen uit de Canon van Boxtel. De groep kan dit tevoren aangeven door zelf de Canon van Boxtel te raadplegen.

Prijzen
Kosten voor de rondleidingen: € 5,00 per persoon.

Onze gidsen
De rondleidingen worden om beurten verzorgd door drie ervaren gidsen. Dat zijn Ben Ophof en Joop Schuller, die beiden als VVV-gids ook historische wandelingen door Boxtel verzorgen, én door historicus Willem Wittenberg, die samen met Ben Ophof in MUBO een serie lezingen heeft gegeven over de geschiedenis van Boxtel. Voor de vaste rondleiding kan men zich van tevoren aanmelden via info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898 met vermelding van de datum en de keuze van de soort rondleiding.


Rondleidingen op afspraak

Naast de vaste dagen kan op afspraak altijd een rondleiding voor groepen worden aangevraagd, ook op werkdagen. We kunnen er voor u ook een leuk uitje van maken door uw bezoek te omlijsten met koffie al dan niet met gebak vooraf en/of met een drankje na afloop van de rondleiding. U kunt uw aanvraag indienen op info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898 onder vermelding van dag en tijdstip, de keuze van de rondleiding en of u gebruik wilt maken van koffie/gebak en/of een drankje na afloop.

Museum Boxtel

Baroniestraat 18
5281 JE Boxtel
Postbus 84
5280 AB Boxtel
(0411) 607 551
info@muboboxtel.nl

Openingstijden

Elke zaterdag en zondag van:
13.00-17.00 uur
Ook geopend: tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag
Gesloten: eerste paasdag, eerste pinksterdag, eerste kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag
Rondleidingen voor groepen op afspraak (ook op werkdagen)
Voor meer info, kijk op bezoekersinfo.

 

 

 

 

Entreeprijzen

Entreeprijzen exposities
Volwassenen € 4 per persoon
Kinderen van 12 tot 18 jaar € 2
Kinderen tot 12 jaar gratis en alleen onder begeleiding.
Museumkaart geldig
PIN betaling is mogelijk

Entreeprijzen rondleidingen en lezingen
Volwassenen € 5 per persoon
Kinderen van 12 tot 18 jaar € 2
Kinderen tot 12 jaar gratis en alleen onder begeleiding
Met museumkaart € 2 euro per persoon
PIN betaling is mogelijk

Voor meer info, kijk op bezoekersinfo.